Welke verzekering moet je afsluiten als je een klassieke auto hebt? Een aantal handige tips

Als u van klassieke auto’s houdt en u bent van plan om op een dag een eigen auto te bezitten, dan zijn er een paar dingen die u moet weten over klassieke autoverzekeringen. Zelfs als u al in het bezit bent van een oude auto en u heeft deze verzekerd met een reguliere verzekering heeft u misschien niet de juiste soort dekking die u nodig heeft. Waar het op neerkomt? Als u een oude autoliefhebber bent, zijn er dingen die u absoluut moet weten over de verzekering van deze auto’s. Dit is de informatie die u nodig heeft.

Een oude auto verzekeren is een slim plan

Eerst en vooral, als je een van de velen bent die denken dat de klassieke autoverzekering erg duur is, zul je blij zijn om te horen dat het niet zo is. In feite kan het verzekeren van een oude auto een stuk goedkoper zijn dan het verzekeren van een dagelijkse bestuurder, maar er zijn een aantal dingen die je moet doen als het gaat om het verzekeren van een oude auto.

  • Als u een klassieke autoverzekering koopt, koop hem dan bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzekeren van klassieke auto’s. Hoewel deze verzekeringen vaak een jaarlijkse maximum aantal kilometers hebben omdat klassieke auto’s meestal niet regelmatig worden gereden, zijn de premies meestal meer dan redelijk in vergelijking met wat u betaalt in de premies voor de verzekering van uw dagelijkse bestuurdersauto’s.

De tarieven van een oldtimer verzekering kunnen behoorlijk verschillen

Zorg er ook voor dat u de tarieven van verschillende bedrijven met elkaar vergelijkt. De tarieven voor de verzekering van klassieke auto’s kunnen drastisch verschillen van bedrijf tot bedrijf. Dit komt omdat veel bedrijven niet gespecialiseerd zijn in klassieke auto’s, zodat ze de verzekeringsbehoeften van de mensen die ze bezitten niet begrijpen. Door offertes te krijgen van een aantal verzekeraars kunt u zien welke wel en welke niet van toepassing zijn op eigenaren van klassieke auto’s.